Német Nemzetiségi Óvoda Nationalitätenkindergarten Pilisvörösvár
GRADUS EGYESÜLET
Az egyesület szülői kezdeményezésre, óvodáskorú gyermekek szüleiből szerveződött 1990-ben.

Az alapító tagok által legszükségesebbnek ítélt feladat egy német nyelvű keresztény óvoda létrehozása volt.

1992 -ben jött létre az együttműködési szerződés az akkor még Hősök téri óvodával.
Az egyesület célja a keresztény alapokra épülő német nyelvű katolikus intézményi keret létrehozása volt: a nevelés, az oktatás és a kultúra területén. Továbbá a város gyermekei számára magas színvonalú, kulturált környezet biztosítása, a gyermekek fejlődését célzó rendezvények támogatása, német és magyar anyanyelvi kultúra ápolása.
A célok megvalósítása érdekében felépíttette és fenntartja a nagytermet és kiszolgáló helységeit, melyeket folyosó köt össze az óvodával.

A nagyterem az óvoda nyitva tartása alatt teljes mértékben annak rendelkezésére áll, tornateremként és foglalkoztató helyiségként is szolgál.

Minden közösségi rendezvénynek lehetőséget biztosít, amely elősegíti a német nyelv és kultúra, valamint a keresztény szellem életben tartását.

Programjanikkal mindenkit szeretnénk megszólítani, nem csak az óvodába járó gyerekek szüleit és hozzátartozóit. Programjainkra indenkit szeretettel várunk.

A Gyermekeinkért Alapítvánnyal karöltve folyamatosan támogatjuk a Gradus óvodába járó gyerekek programjait, valamint környezetük eszközeik fejesztését.

Aki többet szeretne tudni, az látogasson el a www.gradus.5mp.eu honlapra

Bejelentkezés

video