Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda Deutscher Nationalitätenkindergarten, Werischwar
Sószoba a Széchenyi Utcai Tagóvodában
Óvodánkban kiemelt feladatunknak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, ezzel együtt a prevenciót, azaz a betegségek megelőzését.
A gyermekek egészségének megőrzése, az immunrendszer erősítése és a későbbi esetleges asztmás és légúti megbetegedések megelőzése érdekében a Széchenyi Utcai Tagóvodában 2013. februárjában szülői és támogatói összefogással megnyitottuk óvodánk terápiás célú sószobáját.
A gyerekek itt hetente kétszer fél órát töltenek el, ezalatt a pedagógusok vezetésével légző gyakorlatokat végeznek játékos formában, énekelnek, mesét hallgatnak.

Mit jelent a sóterápia?

Sószobánkban 2x6 négyzetméteres megvilágított sófalat építettünk. Kristálysó ionizátor segítségével biztosítjuk továbbá, hogy a szoba levegője is megteljen a kristálysó párájával. A téglák és a pára segítségével a levegő sós , tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású, mely a szervezet valamennyi funkciójára pozitív hatással van. A szobában lévő só harmonikus nyugtató rezgést biztosít. A sókristály rendező erejéből fakadóan a gyerekek koncentrációs és alvászavarai javulhatnak.
A légtérbe porlasztott sószemcsék megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre.
A sós levegő belélegzése erősíti a gyermekek immunrendszerét, serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását.
A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, stb.
A megvilágított sókristályok színe gyógyító és stresszoldó hatású. A terápia nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre, ezáltal segít a stressz oldásában.

Ki veheti igénybe?

Sószobánk beteg óvodások és külsősök számára nem látogatható, a kezelést a mindenkori 120 óvodásunk veheti igénybe!
Ennek oka, hogy intézményünkbe betegek nem jöhetnek be!
A sószoba célja tehát nem a gyógyítás, hanem a megelőzés, hogy óvodásaink erősebbek, ellenállóbbak legyenek, melyhez tapasztalatok szerint a sószoba igen eredményes lehet.

http://legyensoszobank.blog.hu/
Bejelentkezés

video