Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda Deutscher Nationalitätenkindergarten, Werischwar
Kedves Olvasó!
Nationalitätenkindergarten, Werischwar

Nationalitätenkindergarten, Werischwar
Szeretettel köszöntjük óvodánk megújult honlapján!
Kérjük, válasszon menüpontjaink közül, hogy megismerhessen bennünket!
Reméljük, hogy segítségével több információt és átfogóbb képet kaphatnak munkánkról, intézményünk életéről, valamint aktuális információkkal tudjuk ellátni óvodásaink szüleit.
Büszkék vagyunk az itt folyó pedagógiai munkára, a kultúrált környezetre, gyermekeinkre. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy óvodánkban továbbra is magas színvonalon családias, derűs környezetben neveljük a hozzánk járó kisgyermekeket.
Legfőbb pedagógiai hitvallásunknak tartjuk, hogy a gyerekek biztonságban, otthonosan, jól érezzék magukat óvodánkban, egyéni és életkori sajátosságaiknak megfelelő ütemben fejlődhessenek. Ennek legfontosabb tevékenységét a szabad játékot kell mindenek felett biztosítanunk.
Óvodánk sajátossága, hogy kiemelten foglalkozunk a német nemzetiségi nyelv megismertetésével, a nemzetiségi hagyományok ápolásával, a nemzetiségi identitásának erősítésével, kifejlesztésével.
Célunk e sajátosságok megtartása mellett pedagógiai munkánk eredményeinek továbbfejlesztése, illetve elmélyítése, a szakmai feltételek javítása.

Nevelési koncepciónk

„A becsület és az erény gyökere a jó nevelés”
- Rentarkoss

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvodában olyan gyerekeket szeretnénk nevelni, akik életkoruknak megfelelő műveltséggel rendelkeznek, érdeklődnek az őket körülvevő világ iránt, fogékonyak a környezetükben található szépre és jóra. Váljanak éretté a testi, szociális és értelmi képességek terén a sikeres iskolai beilleszkedésre.
Óvodánk felvállalja a német nyelv és kultúra közvetítését a gyerekek életkori és fejlődési szintjének megfelelően. Célunk könnyebbé tenni számukra az iskolai nyelvtanulást. Szeretnénk ezt úgy elérni, hogy személyhez kötött legyen: minden csoportban egy „németes óvó néni” tegye érdekessé a német nyelvtanulást.
Célunk új pedagógiai módszerek alkalmazása és megismertetése munkánk során.
Hisszük, hogy a másságot elfogadó környezet segíti a gyermekek harmonikus személyiségfejlődését, különösen abban az esetben, ha a vele foglalkozó pedagógus szakirányú képzésére lehetőséget adunk.


Bejelentkezés

video